Friday, October 12, 2007

180

Za Marijka Hajlemás znájti, či pejé mlogu hubanći. Za vu spumena, či na ádresa
http://www.nasaglas.link.ro/MP3/hailemas.htm
možiti da slušeti i da si iztagliti tejna CD sas palćensći pesmi.
Znájti i tuj, či právi balgarsćite-palćensći emisiji pu TVR Arád - pu dvá pate u meseca. Nekolku ud tezi emisiji za gji nameriti tuka, iz bloga, ali možiti da gji gladeti po-grupirani na
http://www.banaterra.eu/bulgarian/audiovideo.htm.
No málku tima ud vás znájat, či ne udkole, Marijka Hajlemás se ij uluvála i da právi palćenska ruba. Aku sti gladeli emisijata ud na Antena 1 ud 18 máj t.g.
(http://www.banaterra.eu/bulgarian/youtubeantena1.htm),
sti sapćásali vájda, či tá mu ij blá pudarila na Pepe idin palćensći pojas, s kojtu toj se ij zapásal za da se pači! E, tozi pojas gu ij právila Marijka. Ij naučila da právi tuj samá, biz da ima niti kakvi dáskale, udvan gulemata žélba i sahátete trudba...
Etu či sigá tá ij ublekala u palćenska ruba idna kukla. Da zabeleža, či rubata ij izcelu naprávina račnu.
I taj, unezi deni, kuklata ij dušlá "da se štámpa" u Timišvár:

Sled katu se ij štámpala, kuriozna, kulklata se ij razšétala málku iz Piaţa Unirii...

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Da znajti ci pukraj taze hubankata nacicna kukla i Pepe kojtu i dubavil pojas i nekolkus ud mumite na ansambala Palucenka[tija malku po naprec ud po gornite guspudare] sa imali prelegata da se premenat i da sa falos ci delve ud tejnata ruba i bla pupravna al ci napravna iz celu[ud kunec pa cec du-pojas ,nagradnic,lajber itd.]ud idna ISTENSKA MAJSTURCA det ne sam ci znaj da 'nacic' negu i razbire u palucenskata ruba i taz i MARIJKA HAJLEMAS.

10:52 AM, October 15, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Privet, cudesni nosii. Az sabiram otkole stara ruba. Imam cudesni rubi na mestni pavlicani ot Severna Balgarija i ot razlicni kraista na Bg. Ako zelae njakoj moze da publikuvam snimki ot kolekcijata.

9:28 PM, October 22, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Kam vtorija anonymous.Zapishete se vav foruma na banatskite balgari i tam shte mozhete da publikuvate snimki s nosijata i drugi neshta za pavlikjanite ako iskate.

10:37 AM, November 04, 2007  
Blogger valérie said...

Hello,

I will briefly introduce myself en define my situatian. I am a Belgian student and I study fashion at the Royal Academy of Fine Arts. Next year I will be in my third year bachelor and we have an assignment to make or copy an ethnic costume. While surfing the Internet I found this costume.It is a very beautiful costume. My question is whether you have more information about this costume and more photos in detail.(from underwear - to shoes - upper mantle ...)? I thougt that there is also a special hat with te costume?

Hopefully you can help me, because I am very excited about this costume.

Best regards and thank you kindly

Valérie Lambrecht
valerielambrecht@hotmail.com

5:24 PM, August 06, 2010  

Post a Comment

<< Home