Friday, September 21, 2007

177

Purple Ribbon Day
Na 21 i 22 september sate adepte na različni religjiji, kujatu sa svazani sas Zemete (wicca, šamaniste i t.d.), za nosat pu idno pantliče lilevu na ćitkata na rakata. Tuj ij za da se razpuznájat pu megju tej no i za da pukážat na sveta, či ni se sramuvat s tejnata religija.
========================================
22 september - dene biz automobile
Seku gudina, na 22 september u hiljadi váruše ud pu sveta ij zabranénu da se hodi s automobila u centara i horata sa nakurážini da hodat u peš ali s bicigle. Tuj se právi na inicijativa na Europejskata Komisija, u rámćite na"Europejskata nedele na mobilnustta" (16-22 september). za paruv pać tazi inicijativa ij blá zadina u Francuzku prez 1998 g. Tazi gudina za se uklučat i 98 váruše ud Rumanija, zágjnu sas drugjije 1.544 váruše ud 40 daržávi. S tazi prelega u Bukuréš za se organizira idno defilirvanji na bicigle, a u centara na Brašov i u Poiana Brašov, megju 10 i 17 saháte za badi zabranénu da se patuva s automobila. A u Timišvár, megju 11-12 saháte za se zabranat automobilete pu traseja bulevárda Vasile Parvan - Leonardo da Vinci - Mihai Viteazul i za ima idin konkurs sas bicigle i role za dica, katu glávnata nagráda ij idin bicigli ud Sport Bike Center Timišvár.
========================================
Moturbicigle ud nekupać

========================================
Aku se interesuvati ud učenji na čuži jazici, etu idna logura bizplátni kursve:
http://www.word2word.com
========================================
I idin mlogu barz anglušći rečnić. Báš kača ninja!
http://www.ninjawords.com
========================================
A Spelljax vu pruvereva právupisa na anglušćija jazić pu vreme na pisanjétu na teksta: http://www.spelljax.com

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

At last, I could find your article again. You have few [url=http://tipswift.com]useful tips[/url] for my school project. This time, I won't forget to bookmark it. :)

1:34 AM, January 21, 2010  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home