Thursday, November 23, 2006

75

Nideti farle dedata!!!
Lel to véć sinca znájmi: mládite bulći taglat na po-stári hora. No izgladva, či u sétnotu vreme, taglat na sé po-stári, a báš i na udkole pučinali, tojest na skelete. Taj či, aku já imati neku dedu, zabrávin u halmáre, nideti gu farle! S négu možiti da zakáčiti hubanći, mládi mumi! Taj izgladva ud on-line spisánjétu Girls and Corpses!
Brrrr! As idin véć sam se najizal i dabe čekam da stána skelet....
==========================================
Idna stára prikazaka ubážde, či idin čeleć s čista duša ij utišal u Sodoma, nadevajći se či za moži da dukáre u právija pać izháranite i niváljanite hora ud grada. Ij počnal da hodi iz pijácete i ud kašta na kašta i da vika iz ulicite: “Hora, ubarneti si licitu kantu Boga! Tuj, kujétu ji práviti ni jé dubre! Tuj ij gulem grej i za vu uništi vás i vášte dicá!” Horata sa mu se smeli, no toj ij prudalževal da ubážde biz prestánka tezi hurti, biz nikuj da gu ulága. Idin denj idno dite gu ij zastávilu na ulicata i mu ij rékalu:
- Čeleć, pa ti ni vidiš, či néma nitikakaj smisal?
- Dá, vida, ij udvarnal čeleka.
- Pa tugázi, zašto prudalževaš?
- Parenji sam mislil, či za moža da umena horata. Sigá prudalževam da vikam, za da ni me umenat tija méne...
==========================================
Ij pučinala ud gláć!...
Hubanćija fotomodel ud Brazilija Ana Carolina Reston, kujatu ij imála 21 gudini, ij pučinala ud gláć na 15 nov. tg. Otu ij iskala da badi hubanka – a pu kaćétu se znáji, u sveta na modata tuj zlamenuva da badiš samu “koža i kokalici” - Ana Carolina Reston ij pučinala zaštotu ij naprávila idna bolest na bubrecite uzrukuvana ud dalgjotu gladuvanji. S visučina ud 1,72 métera, Ana ij imála sámu 40 kg. U sétnotu vreme, tá ij jála sámu jábalći i patladžánj. Prez celija žuvot ij žélila da badi fotomodel i na 13 gudišna vazrast sana nji i se ij izbadnal. Tá ij počnala da rábuti za različni agenciji za modeling, kaćétu izvestnite Ford, Elite i L'Equipe. Ij patuvala iz mlogjije daržávi: Kina, Turcija, Meksik, Japonija. Sobstvenicata na agencijata L'Equipe, Lica Kohlrausch, ij razbrála či neštu ni jé u reda sas mládata brazilijánća slad katu, pu vreme na idin doguvor za katalog na Georgio Armani, kojtu se ij právil u Japonija, “idin predstávitelj ja ij kanjtel pu telefone i ji ij ubádil, či Ana ij tvarde slába”. “Méne tuj neštu mlogu me ij zagržilu, zaštotu tezi hurti sa varváli ud idna žina, kujatu pu cel denj rábuti sas manekenći”, duma Kohlrausch. Smraćta na Ana ij drapnala alármata u sveta na modata i sled idna nedele, s prelegata na “Nedelete na Modata” ud Madrid, organizátorete sa zabranili da učástvat manekenći slábi. “Nija taj mislimi, či modelete, kujatu treba da badat taj, pu kaćétu ji ij i imetu, tojest modele kujatu da gji sledimi, ni možat da badat idnija varvášti skelete” ij zajavila s tazi prelega Leonor Perez Pita, organizátorća na festivála.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home