Thursday, February 19, 2009

394

Igrata ij lésna: plášteš – imaš! Ni plášteš - némaš! Ama za da znáš kolku treba da platiš, nekuj treba da ti ubadi cenata. Zaradi tuj, bi trebalu da dubáviš nekakvo hartijče (faktura). Kujétu megju drugotu, ti ubážde i gá treba platiš! Ej, ás makár či sam znájal, či ni sam si platil Ineterneta, sam čelak fakturata. Faktura ne imálu ama sá m "fiknali" i net-a. Taj či, dvá dni sam sedel bil biz Internet. Istenata ij, či moži da se burávi i taj... Sámu či sam ustánal dlažin sas nekolkus raboti:
Emisijata TV Arad ud 18 február 2009 p1

Emisijata TV Arad ud 18 február 2009 p2

Emisijata TV Arad ud 18 február 2009 p3

========================================
I još nekolkus svetičita, dubávini ud IvÁnKa, na kujatu mlogu ji zafálem!
1. Sálman Mitku i Sálman Katarinka (rudéna Čokánj) ud Bréšća u nárudna nusija. Svetičitu ij blo "ufárbinu" na raka ud nekupaćšnija štampár.
2. Sálman (Čokánj) Katarinka i Ronkov Katarinka u Rágjne, 1937 g.
3. Varšálćata na fam. Ivánčov ud Stár Bišnov (svetiče ud 1934 g.)
4. Vingane u nárudna nusija, rudbini na Fermendžin Pérku
========================================
I idina pukána za unezi, kujatu žuvejat u Timišvár:

Va invitam la evenimentul organizat de noi impreuna cu Libraria Carturesti
Vineri 27 februarie 2009, incepand cu ora 18.00, Asociatia Geea Life va invita la Libraria Carturesti (str. Mercy nr. 7, zona P-ta Unirii, Timisoara), unde va avea loc prelegerea RUCSACUL PELERINULUI, insotita de videoproiectie si discutii libere referitoare la Pelerinajul pe Camino spre Santiago de Compostela, traversand pe jos Spania, peste Pirinei si pana la Atlantic. Vor fi intrebari si raspunsuri intr-o ambianta placuta si ceaiuri aromate. INTRAREA ESTE LIBERA.

Pe Camino se spune ca: rucsacul pe care il purtam zi de zi, este proportional ca greutate cu atasamentele sau temerile noastre. Fiind vorba de 20-30 de km pe zi, pe parcursul a 30-40 de zile (functie de cat reuseste fiecare), bagajul care include obiectele necesare (imbracaminte, cosmetica, alimente, lichide, harti, suveniruri, foto…) in strinsa legatura cu bagajul mental (ganduri, dependente, obiceiuri, amintiri, intimplari…) ne poate influenta in sens pozitiv starea fizica si trairile fiecarei clipe de pe parcursul pelerinajului. Cu cat vom fi mai usori sau deschisi, cu o minte linistita, un suflet impacat si un corp plin de energie, vom trai din plin viata si intimplarile minunate de pe Camino. Camino este un pelerinaj deosebit in care se imbina frumusetea exterioara a Spaniei cu armonia interioara prin calitatea pelerinilor, relatiilor create si bogatia spirituala a locurilor si persoanelor intilnite.

Noi am facut pelerinajul 3 ani la rand (2006-2008) si avem citeva mii de poze si amintiri. Ca o imagine generala si cronologica a celor peste 3 000 de km parcursi pe jos, avem:
--- Primul pelerinaj de 900 de km in 36 de zile pe jos din Franta (St Jean Pied de Port) peste Pirinei pe traseul spre Santiago de Compostela si continuat pana la Atlantic (Finisterra) in perioada 21 august – 25 septembrie 2006.
--- Al doilea pelerinaj de 1 250 de km in 44 de zile pe jos din Franta (Moissac – St Jean Pied de Port, primii 325 de km prin Franta in 12 zile), apoi peste Pirinei pe traseul din Spania spre Compostela si continuat pana la Atlantic (Finisterra si Muxia) in perioada 26 iulie – 11 septembrie 2007.
--- Al treilea pelerinaj de 1 000 de km in 38 de zile pe jos prin Spania incepanda din Jaca (Pirinei) pana la Santiago de Compostela si continuat pana la Atlantic (Finisterra) in perioada 9 iunie – 19 iulie 2008.

Se pot vedea diverse poze si informatii din pelerinaj pe galeriile foto:
http://www.geealife.ro/10_galeriefoto.htm
http://picasaweb.google.ro/Camino.Santiago.de.Compostela.2006
http://picasaweb.google.ro/Santiago.de.Compostela.2007.Franta
http://picasaweb.google.ro/Santiago.de.Compostela.2007.Spania
http://www.geealife.ro/09_0-camino.htm
http://groups.yahoo.com/group/bon_camino/ Grup de Discutii in limba romana despre Camino (galerie foto, carti, harti, articole, linkuri, dictionare, liste refugii, impresii, etc)
Numai bine, o viata mai minunata si Bon Camino,
Ramona Venturini si Marcel Doros

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home